06-45114009
 

Richard Feynman op Valentijnsdag

top feature image

Richard Feynman op Valentijnsdag

Ken je Richard Feynman? Ik struin YouTube af voor interviews met en over hem. Ik vind prachtige quotes over taal, over leren, over communiceren, over creativiteit. Met prachtige metaforen en enorme humor. Spot on en nog altijd relevant. Elke keer vind ik weer wat nieuws wat ik kan gebruiken in de meetings die ik begeleid. Voor mij is Richard Feynman een enorme inspiratiebron.

Richard Feynman (New York, 1918-1988) was als natuurkundige zeer invloedrijk op met name het gebied van de kwantumelektrodynamica. In 1965 won hij de Nobelprijs voor de Natuurkunde. Hij kon zeer complexe zaken eenvoudig uitleggen, het is echt een genot om oude filmpjes van hem te bekijken.

Feynman stond ook bekend als brandkastkraker, nachtclubgast, tekenaar, bongospeler en kenner van de Mayacultuur.

Een veelzijdig man 😉 

Deze week kreeg ik het idee om mijn Feynman inspiratie te delen in een serie blogs met de filmpjes van YouTube. Ik word er nu al gelukkig van.

Vandaag deel één. 

Op Valentijnsdag. 

Blijkt Feynman ook nog prachtige liefdesbrieven geschreven te hebben. Zijn eerste vrouw Arline overleed in 1945 op 25-jarige leeftijd. Hij schreef haar deze brief 16 maanden na haar dood. Hier voorgedragen door acteur Oscar Isaac, prachtig.

Fijne Valentijnsdag!

PS Abonneer je op mijn blog en ik stuur je een bericht als de volgende blog met Feynman inspiratie verschijnt.

Post navigation

  Next Post :
Previous Post :