06-45114009
 

Wat is het geheim van de leukste organisatie waar je ooit werkte?

top feature image

Wat is het geheim van de leukste organisatie waar je ooit werkte?


Laatst was ik op een reünie van het bedrijf waar ik 20 jaar geleden werkte, Menken Dairy Food (MDF). MDF was het leukste, fijnste en mooiste bedrijf waar ik ooit gewerkt heb. En nee, het was niet het eerste bedrijf waar ik werkte en ook geen hip en snel bedrijf. Verre van; het was een productiebedrijf van slagroom in spuitbussen 😉

Was, want het bedrijf bestaat niet meer. Ik heb er zo’n 3 jaar gewerkt, en toen ik weg ging was het bedrijf net overgenomen door Campina. Inmiddels is de fabriek zelfs met de grond gelijk gemaakt.

Vrij bijzonder dus dat er oud collega’s waren die een reünie organiseerden. En dat de opkomst groot was. Die ongelofelijk gezellig en de enthousiaste sfeer van 20 jaar geleden was er nog steeds. Wie ik sprak deelde dat gevoel van ‘het leukste bedrijf waar je ooit werkte’.

Wat was het geheim van MDF? Tijdens de reünie kwamen mijn we hierop:

  • Menken was een familiebedrijf. En de familie was goed voor de medewerkers. Ik herinner me een kerstfeest bij de familie Menken thuis waar de kleinkinderen je een fles champagne gaven om je nog extra te bedanken.
  • Het was duidelijk wat de focus was, waar we het voor deden. Alles voor de klanten; op tijd de gewenste producten kunnen leveren, ook als dat overwerken betekende. Het productieproces was bijzonder (aseptisch afvullen), een dipje in de energie had al grote gevolgen, dat voelde je door de hele organisatie.
  • Gevoel van met zijn allen hard werken. Iedereen was enorm loyaal naar het bedrijf en collega’s. In supermarkten spiegelde ik de spuitbussen zelfs.
  • En niet onbelangrijk; er werd heel, heel, heel veel gelachen.

Ik weet veel van organisatiesystemen waar iets mis mee is. En wat juist de wetmatigheden zijn voor goed functionerende systemen. Maar wat is het geheim van de flow van een super organisatie als MDF?

Het laat me niet meer los…. Dus hierbij een oproep: wat zijn jouw ervaringen? Welke organisatie heeft op jou een onuitwisbare indruk gemaakt dat je nu denkt: dat was de leukste plek waar ik ooit gewerkt heb? En natuurlijk; wat is het geheim?

Post navigation

  Next Post :
Previous Post :