06-45114009
 

Opruimen

top feature image

Opruimen

Ik heb me niet eerder gerealiseerd dat september ook een opruim-maand is. We hebben het over de grote voorjaarsschoonmaak, maar nooit over de einde-van-de-zomer-schoonmaak ;-). 

Ik ben nog een paar dagen op Vlieland, dit weekend breken we onze tent af. Op de camping staan overal pallet boxen klaar om tenten in op te slaan. Het terrein wordt in gereedheid gebracht voor de winterslaap. En in de camping supermarkt is bijna niks meer te krijgen. Je merkt aan alles dat het hoogseizoen voorbij is.

Voor mij komt het hoogseizoen er juist weer aan. Ik heb mezelf wel nog een paar dagen gegund om helemaal alleen te zijn, orde op zaken te stellen en plannen te maken voor de komende periode. Goed te combineren met het opbreekweekend.

Een van de dingen waar ik afscheid van neem, is mijn werkplek in het groothandelsgebouw. Sinds ik me dit jaar gerealiseerd heb dat ik dyslectisch ben, ben ik aan het experimenteren met het inspreken van teksten. Ik spreek zoveel mogelijk in, dit blog, maar ook mailtjes en WhatsApp berichten, en dat is een verademing. Eindelijk komt er op papier wat ik wil zeggen. En hoe fijn het ook was bij Kleinhandel, het praten tegen mijn Apple combineerde niet zo goed met een flex-werkplek. Dus vanaf nu werk ik weer vanuit huis. Of eigenlijk vanaf volgende week, nu heb ik nog mijn blote-voeten-kantoor op Vlieland.

Heb jij ook nog iets op te ruimen in je organisatie? En dan doel ik niet op iets fysieks. Ik word steeds vaker gevraagd voor – wat ik noem – een systemisch consult. Door managers en ondernemers met een urgent vraagstuk waar ze niet goed uitkomen. In een korte sessie van max een dagdeel, in een 1 op 1 setting, begeleid ik ze naar het inzicht in wat er echt speelt. En bedenken we de interventies die nodig zijn.

Fijne opruim-maand. En bel me als jij daar een systemisch inzicht bij kan gebruiken.