06-45114009
 

Kippenvel

top feature image

Kippenvel

(uit Spinsels van 4 sept 2023)

“Mam, laat me maar, ik moet al de hele middag huilen. Ik weet ook niet waarom, dat heb ik anders nooit.” Mijn dochter is echt van slag als ik thuiskom van een workshop waarbij mijn vrouwenlijn opgesteld is. Ik begrijp mijn dochter wel; ik heb ook de hele middag gehuild. Kippenvel.

Ik leg mijn dochter uit wat een vrouwenlijn is en deel mijn ervaringen met haar. Ze begrijpt het meteen: “Oh, dan stond ik natuurlijk op die plek voor jou.” Mijn dochter vind het ook maar raar. En dat is het misschien ook wel.

Al mijn hele leven had ik het vage gevoel dat ik me in moet houden. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.” Alsof het niet mag en niet hoort om succes te hebben, geld te verdienen of in de schijnwerpers te staan. Ik had er last van. Al meerder opstellingen heb ik gedaan om dit te onderzoeken en gaven inzicht. Mijn ervaring met mijn vrouwenlijn opstelling was al een paar maanden geleden, maar de heftigheid en de doorwerking heeft me verast. Mijn Spinsels hadden het daglicht niet gezien zonder deze vrouwenlijn.

Al een tijdje broed ik op het aanbieden van open workshop met systemisch werk en opstellingen. Ik had zoveel ideeën, er is zoveel mogelijk. Ineens is het duidelijk; Ik begin met een pilot voor vrouwen die wat uit te zoeken hebben in hun vrouwenlijn. Ik hou je op de hoogte.

Post navigation

  Next Post :